Nazad na početnu

Juha od tikvica i špinata

Lagana ideja za lagani ručak.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 luk, nasjeckani
  • 2 tikvice, nasjeckane
  • 1 krumpir, nasjeckan
  • 100 g špinata, nasjeckanog
  • 3 grančice svježeg peršina
  • 1,2 l povrtnog temeljca
  • 150 ml vrhnja
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje na tavi i dodajte luk i tikvice. Čekajte do trenutka dok ne postanu lagano prozirni.

Dodajte krumpir, peršin, špinat i temeljac. Kada juha dođe do vrenja, smanjite jačinu vatre i ostavite tako kroz 20 minuta. Pričekajte dok se juha ohladi prije nego što počnete miješati ili miksati kako bi dobili kašastu juhu.

Vratite juhu u čistu posudu, dodajte vrhnje te sol i papar.

Lagano podgrijte, bez da juha dođe do vrenja i poslužite.