Nazad na početnu

Juha od tikvica i jogurta

Tikvice su dobar izvor vitamina A, tiamina i niacina.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 nasjeckane tikvice
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 800ml povrtnog temeljca
  • 500g jogurta
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u velikom loncu, dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte tikvice i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte preostale sastojke, osim jogurta, i kuhajte dok ne proključa.

Štapnim mikserom smjesu dobro izmiješajte. Polako ulijevajte jogurt i nastavite miješati. Kuhajte juhu 2 do 3 minute, uklonite s vatre i poslužite.