Juha od tikvica i bosiljka

Kremasta, lagana i osvježavajuća.

Juha od tikvica i bosiljka

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte 2 žlice ulja u loncu. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte tikvice i temeljac, pustite da proključa i kuhajte 15 do 20 minuta.

Uklonite s vatre i dodajte bosiljak. Stavite juhu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Posolite i popaprite po želji, dodajte preostali dio maslinovog ulja i još jednom izmiksajte. Juhu možete poslužiti hladnu ili toplu.

Ostali recepti

Složenac od smeđe riže, tikvice i paprike
Tjestenina s piletinom i graškom
Kremasta juha od brokule i muškatnog oraščića
Ukusne zapečene prokulice
Njoki s bademima
Sok od limuna, limete i lavande
Smoothie od naranče i mrkve s chia sjemenkama
Tjestenina sa šampinjonima i brokulom
© 2025 Zdravi recepti