Nazad na početnu

Juha od šunke i krumpira

Juha sa šunkom i krumpirima za 8 osoba.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
  • 40 g celera, narezanog na kockice
  • 50 g crvenog luka, sitno narezanog
  • 100 g kuhane šunke, narezane na kockice
  • 800 ml vode
  • 2 pileće kocke, odnosno za pileći temeljac
  • 3 g soli, ili po želji
  • 2 g mljevenog crnog papra, ili po želji
  • 70 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 500 ml mlijeka

Priprema

Priprema

Pomiješajte krumpir, celer, luk, šunku i vodu u loncu. Dovedite sve do vrenja, a onda kuhajte na srednje jakoj vatri sve dok krumpir ne bude mekan, znači oko 10 do 15 minuta. Umiješajte i pileće kocke odnosno za pileći temeljac, sol i papar.

U odvojenom loncu rastopite maslac na srednje laganoj vatri. Umutite i brašno s vilicom i kuhajte stalno miješajući dok se sve ne zgusne na oko minutu. Polako umiješajte i mlijeko kako se ne bi stvarale grudice dok ne dodate sve. Nastavite miješati na srednje niskoj vatri dok se sve ne zgusne, to jest na 4 do 5 minuta.

Umiješajte smjesu mlijeka u lonac s juhom i nastavite kuhati dok se sve dobro ne zagrije.

Poslužite odmah.