Nazad na početnu

Juha od špinata

Zdrava i fina juhica koju ćete odmah zavoljeti.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani krumpir
  • 850ml pilećeg temeljca
  • 300g špinata
  • 100g potočarke
  • 1/2 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

U velikom luncu pržite luk na ulju dok ne omekani. Dodajte krumpir i kuhajte oko 3 minute, zatim dodajte temeljac i kuhajte oko 20 minuta, dok krumpir ne omekani.

Dodajte špinat i kuhajte na jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte potočarku i kuhajte nekoliko minuta. U blenderu juhu izmiksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Posolite i popaprite po želji i dodajte muškatni oraščić.