Nazad na početnu

Juha od šparoga i parmezana

Gusta, kremasta i mirisna.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500g šparoga
  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • sok od 1/2 limuna
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica naribanog parmezana
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra

Priprema

Priprema

U loncu zagrijte ulje i rastopite maslac. Dodajte luk i češnjak i dinstajte 1 do 2 minute. Dodajte šparoge, limunov sok i temeljac. Pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta.

Pomoću štapnog miksera smjesu miksajte dok ne postane kompaktna. Dodajte mlijeko, sir, sol i papar i kuhajte dok se sir potpuno ne rastopi.