Nazad na početnu

Juha od škampa

Juha od škampa za malo društvo.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2,4 l ribljeg temeljca
  • 4 krumpira, narezanih na kockice
  • 1 velika mrkva, narezana
  • 1 veliki crveni luk, narezan
  • 3 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 1 čajna žličica sjemenki gorušice, mljevenih
  • 1 čajna žličica granuliranog šećera
  • 6 svježih crvenih čili paprika, očišćenih i narezanih
  • 2 velike žlice Worcestershire umaka
  • 450 g velikih svježih škampa, očišćenih

Priprema

Priprema

U velikom loncu dovedite temeljac do vrenja, zatim dodajte krumpir, mrkvu i luk te ostavite neka se sve pirja na 5 minuta.

Dodajte sve preostale sastojke osim kozica i ostavite neka se pirja na još 15 minuta. Dodajte kozice i neka se pirja na još 6 minuta.

Poslužite odmah.