Nazad na početnu

Juha od repe i jabuka

Neobična juha izvrsnog okusa.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 repe
  • 1 jabuka
  • 1 manja glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice bijelog octa
  • sol
  • papar
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice hrena

Priprema

Priprema

Očistite i nasjeckajte repu, jabuku i luk. Prije usitnjavanja repe, odrežite oko 10 tankih kriški za dekoraciju. U lonac stavite repu, jabuku i luk i kuhajte u pilećem temeljcu. Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 30 minuta.

U međuvremenu pomiješajte vrhnje za kuhanje i hren. U tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i pržite kriške repe oko 3 minute sa svake strane, dok ne postanu hrskave.

Uklonite juhu s vatre i pustite da se hladi oko 5 do 10 minuta. Juhu izmiksajte dok ne postane kompaktna. Vratite juhu u lonac, stavite na laganu vatru, dodajte ocat, sol i papar po želji i kuhajte oko 10 minuta.

Juhu stavite u tanjure, dodajte na vrh smjese hrena i vrhnja za kuhanje i ukrasite hrskavim kriškama repe.