Juha od repe i jabuka

Neobična juha izvrsnog okusa.

Juha od repe i jabuka

00:50

Sastojci:

Priprema

Očistite i nasjeckajte repu, jabuku i luk. Prije usitnjavanja repe, odrežite oko 10 tankih kriški za dekoraciju. U lonac stavite repu, jabuku i luk i kuhajte u pilećem temeljcu. Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 30 minuta.

U međuvremenu pomiješajte vrhnje za kuhanje i hren. U tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i pržite kriške repe oko 3 minute sa svake strane, dok ne postanu hrskave.

Uklonite juhu s vatre i pustite da se hladi oko 5 do 10 minuta. Juhu izmiksajte dok ne postane kompaktna. Vratite juhu u lonac, stavite na laganu vatru, dodajte ocat, sol i papar po želji i kuhajte oko 10 minuta.

Juhu stavite u tanjure, dodajte na vrh smjese hrena i vrhnja za kuhanje i ukrasite hrskavim kriškama repe.

Ostali recepti

Kolač od sira i jagoda
Štapići od mrkve
Smoothie od borovnica, jogurta i banane
Peciva sa šunkom i peršinom
Sacher torta
Vafli od banane i smeđeg šećera
Osvježavajuća pina colada
Tajlandska piletina sa zelenim curryem
© 2025 Zdravi recepti