Neobična juha izvrsnog okusa.
Sastojci:
Očistite i nasjeckajte repu, jabuku i luk. Prije usitnjavanja repe, odrežite oko 10 tankih kriški za dekoraciju. U lonac stavite repu, jabuku i luk i kuhajte u pilećem temeljcu. Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 30 minuta.
U međuvremenu pomiješajte vrhnje za kuhanje i hren. U tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i pržite kriške repe oko 3 minute sa svake strane, dok ne postanu hrskave.
Uklonite juhu s vatre i pustite da se hladi oko 5 do 10 minuta. Juhu izmiksajte dok ne postane kompaktna. Vratite juhu u lonac, stavite na laganu vatru, dodajte ocat, sol i papar po želji i kuhajte oko 10 minuta.
Juhu stavite u tanjure, dodajte na vrh smjese hrena i vrhnja za kuhanje i ukrasite hrskavim kriškama repe.