Nazad na početnu

Juha od rajčice i češnjaka

Zdrava juha blagog okusa.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica ulja
  • 2 tanko narezana luka
  • 10 režnjeva mljevenog češnjaka
  • 4 očišćene i nasjeckane rajčice
  • 1,5 šalica goveđeg temeljca
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 žličice šećera
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Priprema

  1. U velikom loncu na srednje jakoj vatri dodajte ulje i rastopite maslac.
  2. Dodajte luk i češnjak i pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju.
  3. Umiješajte rajčicu, goveđi temeljac, majčinu dušicu, lovorov list, šećer, sol i papar.
  4. Smanjite vatru i pirjajte oko 15 minuta. Izvadite lovorov list i dodajte peršin. Poslužite toplo.