Nazad na početnu

Juha od povrća sa celerom

Ova vegetarijanska juha s povrćem i lećom spada u zdrav i niskokaloričan obrok.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica repičinog ulja
  • 1 velika glavica nasjeckanog luka
  • 2 nasjeckane mrkve
  • 2 nasjeckana celera
  • 50 g crvene leće
  • 1 ½ l povrtnog temeljca
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
  • 1 sitno nasjeckani poriluk
  • 175g nasjeckane cvjetače
  • 1 narezana tikvica
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • ½ velike glavice nasjeckanog kelja
  • 1 žlica bosiljka

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje i odajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte oko 10 minuta uz miješanje. Dodajte leću i kuhajte još 1 minutu.

Ulijte temeljac, pire od rajčice, timijan i dobro promiješajte. Zatim dodajte poriluk, cvjetaču, tikvice i češnjak. Poklopite i kuhajte 15 minuta. Zatim dodajte kelj i bosiljak, začinite paprom i ostavite još 5 minuta.

Poslužite toplo.

Energetska vrijednost

160