Nazad na početnu

Juha od potočarke i komorača

Možete ju poslužiti i kao lagani obrok.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 nasjeckani komorač
  • 200g nasjeckanih šparoga
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 1.2l povrtnog temeljca
  • 450g graška
  • 100g potočarke
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 100ml slatkog vrhnja

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dinstajte luk i komorač na laganoj vatri oko 10 minuta. Dodajte šparoge, češnjak i sjemenke komorača. Promiješajte i kuhajte oko 2 minute. Ulijte povrtni temeljac, začinite i poklopite. Kuhajte 5 minuta.

Dodajte grašak i kuhajte 1 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte potočarku, peršin i vrhnje. Stavite juhu u blender i dobro izmiješajte. Poslužite toplo.