Nazad na početnu

Juha od piva i luka

Pivo je odličan izvor vitamina B.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana mlada luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 750ml povrtnog temeljca
  • 200ml piva
  • 75g parmezana
  • 3 žlice nasjeckanog peršina

Priprema

Priprema

Rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i pržite oko 5 minuta. Dodajte češnjak i pržite oko 30 sekundi. Dodajte brašno i pržite oko 2 minute. Dodajte temeljac i pivo i kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta.

Juhu izlijte u tanjure, pospite peršinom i parmezanom i poslužite.