Nazad na početnu

Juha od piletine i šampinjona

Hranjiva juha za koju Vam ne treba puno vremena!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 700 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml vode
  • 500 g kuhanih pilećih prsa, narezanih na kockice
  • 2 g osušenog origana
  • 0,5 g papra
  • 100 g riže
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanih
  • 1 glavica crvenog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 mrkva, sitna nasjeckana
  • 350 g šampinjona, narezanih
  • 25 g brašna
  • 250 ml mlijeka

Priprema

Priprema

U velikom loncu, dovedite pileći temeljac i vodu do vrenja. Zatim umiješajte piletinu i začinite s origanom i paprom. Dodajte rižu i smanjite vatru.

Zagrijte maslinovo ulje u srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri i dinstajte češnjak, luk, mrkvu i gljive dok sve ne omekša. Zatim temeljito umiješajte i brašno.

Prebacite sve u smjesu temeljca.

Umiješajte mlijeko u smjesu i nastavite kuhati, miješajući povremeno, dok se sve ne obloži, znači oko 30 minuta.