Nazad na početnu

Juha od mrkve, leće i naranče

Topla povrtna juha za zimske dane.

00:50
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi:

92 kalorije
4g proteina
17g ugljikohidrata
1g masti
0g zasićenh masti
2g vlakana
0.56g soli

Sastojci

Sastojci
    • 1 žličica sjemena kumina
    • 2 žličica sjemena korijandara
    • 1 nasjeckana glavica luka
    • 225g mrkve na kockice
    • 75g crvene leće
    • 300ml soka od naranče
    • 2 žlice niskomasnog jogurta
    • svježe nasjeckani korijander za ukrašavanje
    • prstohvat paprike
    • 600ml povrtne juhe (može i kocka)

    Priprema

    Priprema

    1. Sameljite sjemenke u mužaru i pržite na 2 min u velikoj tavi dok lagano ne posmeđe. Dodajte luk, mrkvu, leću, sok od naranče, juhu i začine, a zatim ostavite da prokuha. Poklopite i krčkajte 30 min dok leća ne omekša.

    2. Prebacite u posudu i dobro miksajte. Vratite na vatru i miješajte. Prilagodite začine po želji. Servirajte u tanjure i na vrh polijte jogurt. Pospite sjeckanim korijanderom i paprikom. Poslužite odmah.

    Energetska vrijednost

    92