Nazad na početnu

Juha od mrkve i đumbira

Ukusna kremasta juha.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 450g nasjeckane mrkve
  • 2 naribana češnja češnjaka
  • 6 šalica povrtnog temeljca
  • 1.5 žličica naribanog đumbira

Priprema

Priprema

U velikom loncu zagrijte ulje, dodajte luk i pržite oko 10 minuta. Dodajte češnjak i pržite oko 30 sekundi.

Dodajte mrkvu i 2 šalice povrtnog temeljca. Pojačajte vatru i kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru, poklopite i pustite da se kuha oko 20 minuta.

U blenderu smjesu miksajte dok ne postane kompaktna. Smjesu vratite u lonac, dodajte preostale 4 šalice povrtnog temeljca i đumbir i kuhajte oko 10 minuta.