Nazad na početnu

Juha od mrkve, đumbira i naranče

Đumbir smanjuje rizik od nastanka kancerogenih stanica.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 žlice maslaca
  • 500g očišćene i nasjeckane mrkve
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 žlica naribanog svježeg đumbira
  • naribana korica i sok od 1/2 naranče
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 2 šalice vode
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Rastopite maslac u tavi. Dodajte mrkvu, luk i sol i dinstajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Dodajte đumbir, koricu od naranče, temeljac i vodu. Pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta.

U blenderu ili pomoću štapnog miksera juhu dobro izmiješajte. Posolite i popaprite po želji, dobro promiješajte i poslužite.