Nazad na početnu

Juha od leće, slanutka i čilija

Ugrijte se ukusnom i zdravom juhom.

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice sjemenki kumina
  • 1/2 žličice čilija
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 140g leće
  • 850ml povrtnog temeljca ili vode
  • 400g nasjeckane rajčice
  • 200g slanutka
  • 1 žlica korijandra
  • 4 žlice kiselog vrhnja

Priprema

Priprema

Zagrijte lonac i pržite sjemenke kumina i čili bez ulja oko 1 minutu, dok sjemenke ne počnu pucketati. Dodajte ulje i luk, kuhajte oko 5 minuta. dodajte leće, temeljac i rajčice i pustite da proključa. Kuhajte oko 15 minuta, dok leća ne omekani.

Pomoću štapnog miksera juhu dobro izmiksajte. Vratite ju u lonac, dodajte slanutak i korijandar. Kuhajte oko 5 minuta, povremeno miješajući. Juhu poslužite na tanjure i na svaki stavite 1 žlicu kiselog vrhnja.