Zdrava i slasna juha za Vaše nepce.
Sastojci:
Zagrijte 3 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane zlatno smeđi, to jest oko 5 minuta. Umiješajte pasiranu rajčicu, kumin, sol, crni papar i 1/8 žličice čilija u prahu. Kuhajte i miješajte 2 minute, taman dok se začini upiju.
Umiješajte pileći temeljac, leću i mrkvu. Dovedite do vrenja na visokoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednje nisku, pokrijte i pirjajte dok leća ne budu mekana, znači na oko 30 minuta.
Sa štapnim blenderom smiksajte juhu, no nemojte do kraja kako ne bi bila potpuno kašasta.
Umiješajte sok od limuna i peršin, a zatim začinite sa solju po želji.
Poškropite s maslinovim uljem i prstohvatom čilija u prahu.
Poslužite vruće.