Nazad na početnu

Juha od leće

Ova gusta i ukusna juha odlično ide uz domaći kruh.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 2 žličice soli
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica crvene paprike
  • 6 šalica povrtne juhe
  • 2 šalice suhe leće
  • 1 list lovora
  • 1/8 žličice majčine dušice
  • 1 žličica svježeg soka od limuna
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi preko srednje jake vatre. Dodajte luk i 1 žličicu soli. Kuhajte, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte još 1 minutu uz miješanje. Dodajte kumin i papriku. Kuhajte i miješajte 30 sekundi.

Dodajte juhu, sol, leću, lovorov list i majčinu dušicu. Ostavite da prokuha. Kada prokuha, poklopite i kuhajte 30 do 40 minuta na laganoj vatri.

Izvadite lovorov list, umiješajte sok od limuna, začinite paprom i poslužite.

Energetska vrijednost

205