Nazad na početnu

Juha od krumpira i šparoga

Ukusna juha koju ćete poželjeti opet jesti!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 kg krumpira,
  • 1 kg zelenih šparoga
  • 1 glavica luka
  • 50 g rukole
  • 2 žlice maslaca
  • 1 l povrtne juhe
  • 4 žlice limunova soka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • sol, papar
  • 2 žlice svježeg naribanog parmezana

Priprema

Priprema

Šparoge narežemo na komadiće duge 2 cm. Oguljeni krumpir izrezati na male kocke. Sitno nasjeckajte luk. Rukoli maknuti stabljike, oprati je i sitno isjeckajti.

Na zagrijan maslac i dodajte luk, krumpir, šparoge i polovicu rukole. Dodajte soli, papar i muškatni oraščić. Preliti juhom od povrća i kuhati pokriveno oko 25 minuta.

Sadržaj lonca izmiješati štapom miješalicom. Umiješajte papar, dodajte limunov sok. Konačno, dodajte preostali parmezan i preostalu rukolu.