Nazad na početnu

Juha od kikirikija

Neobična juha koja zaslužuje da ju isprobate.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 velika slatka krumpira
  • 2 žlice ulja od kikirikja
  • 1/4 nasjeckane glavice luka
  • 1 jalapeno paprika
  • 1 naribani češanj češnjaka
  • 3 šalice kokosovog mlijeka
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • 1/3 šalice maslaca od kikirikija
  • 3 žlice naribanog korijandra
  • sol
  • papar
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 1/2 šalice tostiranih kikirikija
  • 8 kriški tostiranog kruha
  • 8 žlica maslaca od kikirikija
  • maslac ili ulje

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomoću vilice izbodite slatke krumpire i pecite ih u pećnici 50 do 60 minuta i pustite da se hlade oko 10 minuta.

Rukama ogulite koru i stavite ih u zdjelu. Zdrobite ih pomoću vilice i ostavite sa strane.

Zagrijte 1 žlicu ulja od kikirikija, dodajte luk i kuhajte dok ne omekša. Dodajte jalapeno papriku i češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac, zatim pire od slatkog krumpira i dobro promiješajte. Uklonite s vatre i u blenderu ih miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Dodajte maslac od kikirikija, korijandar, crvenu papriku, sol i papar i dobro promiješajte. Svaku krišku kruha premažite s maslacem od kikirikija i poslužite uz juhu.