Neobična juha koja zaslužuje da ju isprobate.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomoću vilice izbodite slatke krumpire i pecite ih u pećnici 50 do 60 minuta i pustite da se hlade oko 10 minuta.
Rukama ogulite koru i stavite ih u zdjelu. Zdrobite ih pomoću vilice i ostavite sa strane.
Zagrijte 1 žlicu ulja od kikirikija, dodajte luk i kuhajte dok ne omekša. Dodajte jalapeno papriku i češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac, zatim pire od slatkog krumpira i dobro promiješajte. Uklonite s vatre i u blenderu ih miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Dodajte maslac od kikirikija, korijandar, crvenu papriku, sol i papar i dobro promiješajte. Svaku krišku kruha premažite s maslacem od kikirikija i poslužite uz juhu.