Nazad na početnu

Juha od kestena

Ova gusta i kremasta juha, sjajno obilježava početak jeseni!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 350g kestena
  • 300g gljiva
  • 1/2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2-3 šalice vode
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Napravite rez na svakom kestenu.
  2. Stavite kestenje u lim za pečenje, posolite i pecite u pećnici oko 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ogulite.
  3. Zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk i češnjak. Dodajte narezane gljive, pečene kestene i sol. Kuhajte dok gljive ne omekšaju.
  4. Dodajte dvije šalice vode (ili tri) i ostavite da prokuha.
  5. Pustite da kuha 15 minuta. Uklonite s vatre i dobro izmiješajte štapnim mikserom.

Otkrijte 5 razloga zbog kojih je dobro jesti pečene kestene!