Nazad na početnu

Juha od kelja, jabuka i oraha

Obogatite juhu od kelja slatkom jabukom i orasima.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 8 nasjeckanih oraha
  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 grubo naribane mrkve
  • 2 oguljene i nasjeckane crvene jabuke
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 500ml povrtnog temeljca
  • 200g grubo nasjeckanog kelja
  • 20g čipsa od jabuke

Priprema

Priprema

Prepržite orahe 2 do 3 minute u suhoj tavi, a potom ih maknite s topline i pustite da se ohlade.

Luk, mrkvu, jabuke, ocat i temeljac zagrijte na srednje jakoj vatri i pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta uz miješanje. Na kraju dodajte kelj i kuhajte još 2 minute.

Juhu stavite u blender ili uz pomoć štapnog miksera dobro usitnite. Ulijte juhu u tanjur i pospite tostiranim orasima i čipsom od jabuke.

Energetska vrijednost

403