Nazad na početnu

Juha od kelja i jabuka s orasima

Ova juha nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

00:35
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 403

Sastojci

  • 8 polovica grubo nasjeckanih oraha
  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 grubo nasjeckane mrkve
  • 2 crvene sitno nasjeckane jabuke
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 500ml povrtnog temeljca
  • 200g grubo nasjeckanog kelja
  • 20g sušenih jabuka

Priprema

Priprema

Na suhoj tavi pržite orahe 2 do 3 minute, a potom maknite s vatre i pustite da se ohlade. Skuhajte luk, mrkvu, kelj, jabuke u octu i povrtnom temeljcu. Kuhajte dok ne zavrije, a potom smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta.

Skuhano povrće i temeljac prebacite u blender i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ulijte juhu u tanjur i pospite prženim orasima i sušenim jabukama.