Nazad na početnu

Juha od jagoda i rabarbare

Pomalo neobična juha, ali ništa manje ukusna.

00:45
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

92 kalorije
0 g masnoće
0 mg kolesterola
22 g ugljikohidrata
2 g proteina
3 g vlakana
86 mg natrija
427 mg kalija

Sastojci

  • 4 šalice nasjeckane rabarbare, svježe ili zamrznute
  • 3 šalice vode
  • 1 1 / 2 šalice narezanih jagoda
  • 1 žličica šećera
  • 1 / 8 čajne žličice soli
  • 1 / 3 šalice nasjeckanog svježeg bosiljka ili mente

Priprema

Priprema

Prokuhajte rabarbaru i 3 šalice vode. Kuhajte dok rabarbara ne postane vrlo mekana, oko 5 minuta. Stavite u zdjelu i pustite da se hladi najmanje 20 minuta.

Rabarbaru stavite u blender. Dodajte jagode, šećer i sol i sve usitnite u blenderu. Vratite u zdjelu i umiješajte bosiljak (ili mentu). Poslužite.

Energetska vrijednost

92