Nazad na početnu

Juha od jabuke i luka

Jabuke i luk su odličan izvor kvercetina.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 2 nasjeckane glavice lka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 listić lovora
  • 2 oguljene i nasjeckane jabuke
  • 6 šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice jabučnog octa
  • 1 oguljeni i nasjeckani krumpir
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Priprema

U velikom loncu rastopite maslac. Dodajte luk i češnjak i dinstajte na laganoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte jabuke i kuhajte, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodajte temeljac, jabučni ocat i krumpir i kuhajte 20 do 25 minuta. Uklonite s vatre i pustite da stoji 15 minuta.

Štapnim mikserom ili pomoću blendera smjesu izmiješajte dok ne postane kompaktna. Vratite u lonac, dodajte vrhnje i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte.