Juha od jabuke i luka

Jabuke i luk su odličan izvor kvercetina.

Juha od jabuke i luka

00:50

Sastojci:

Priprema

U velikom loncu rastopite maslac. Dodajte luk i češnjak i dinstajte na laganoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte jabuke i kuhajte, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodajte temeljac, jabučni ocat i krumpir i kuhajte 20 do 25 minuta. Uklonite s vatre i pustite da stoji 15 minuta.

Štapnim mikserom ili pomoću blendera smjesu izmiješajte dok ne postane kompaktna. Vratite u lonac, dodajte vrhnje i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte.

Ostali recepti

Mrkve s đumbirom
Sok od pšenične trave
Smoothie od maslaca od kikirikija i borovnoca
Kolač od zobenih pahuljica
Čokoladni kolačići bez brašna
Varivo od govedine, kelja i biljnih začina
Losos s pistacijama i njokima
Mediteranska salata od slanutka
© 2025 Zdravi recepti