Nazad na početnu

Juha od đumbira i mrkve

Zdrava i fina juhica.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 do 3 mlada luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1/3 šalice naribanog đumbira
  • 450g nasjeckane mrkve
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/2 žličice kurkume
  • 4 šalice vode
  • 1/4 šalice jogurta

Priprema

Priprema

Luk očistite i ostavite bijeli i svijetlo zeleni dio za juhu. Zagrijte ulje u loncu, dodajte luk, češnjak đumbir. Kuhajte 1 do 2 minute.

Dodajte mrkvu, sol, cimet, kurkumu i kuhajte 1 do 2 minute. Dodajte vodu, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte 20 do 25 minuta,

U blenderu smjesu miksajte dok ne postane kompaktna. Poslužite sa žlicom jogurta.