Sastojci:
- 1 žlica canola ulja
- 1 nasjeckani luk
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice mljevenog svježeg đumbira
- 1 nasjeckana jalapeno paprika
- 1 1/2 žlica curryja u prahu
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica mljevenog kumina
- 2 lovorova lista
- 1 1/2 šalica crvene leće
- 8 šalica pileće juhe
- 3 žlice nasjeckanog peršina
- 2 žlice soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i pirjajte dok ne smekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak, đumbir, jalapeno papriku, curry u prahu, cimet, kumin i lovor. Kuhajte miješajući oko 5 minuta.
Umiješajte leću i juhu. Kada prokuha, smanjite toplinu i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.
Umiješajte peršin i sok od limuna. Dodajte sol i papar.
Energetska vrijednost:
233
Nutritivne vrijednosti:
- 233 kalorije
- 3 g masti
- 0 mg kolesterola
- 35 g ugljikohidrata
- 18 g proteina
- 13 g vlakana;
- 756 mg natrija
- 910 mg kalija
- folna kiselina (68% preporučenog dnevnog unosa)
- željezo (32% preporučenog dnevnog unosa)
- kalij (25% preporučenog dnevnog unosa)
- magnezij (16% preporučenog dnevnog unosa)
- vitamin C (15% preporučenog dnevnog unosa)