Nazad na početnu

Juha od crvene leće

Ukusna juha bogata željezom i folnom kiselinom.

01:00
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • 233 kalorije
  • 3 g masti
  • 0 mg kolesterola
  • 35 g ugljikohidrata
  • 18 g proteina
  • 13 g vlakana;
  • 756 mg natrija
  • 910 mg kalija
  • folna kiselina (68% preporučenog dnevnog unosa)
  • željezo (32% preporučenog dnevnog unosa)
  • kalij (25% preporučenog dnevnog unosa)
  • magnezij (16% preporučenog dnevnog unosa)
  • vitamin C (15% preporučenog dnevnog unosa)

Sastojci

  • 1 žlica canola ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice mljevenog svježeg đumbira
  • 1 nasjeckana jalapeno paprika
  • 1 1/2 žlica curryja u prahu
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 2 lovorova lista
  • 1 1/2 šalica crvene leće
  • 8 šalica pileće juhe
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice soka od limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i pirjajte dok ne smekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak, đumbir, jalapeno papriku, curry u prahu, cimet, kumin i lovor. Kuhajte miješajući oko 5 minuta.

Umiješajte leću i juhu. Kada prokuha, smanjite toplinu i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.

Umiješajte peršin i sok od limuna. Dodajte sol i papar.

Energetska vrijednost

233