Nazad na početnu

Juha od chiIlija i kozica

Juha za sve ljubitelje pikantnoga

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

Sastojci:
    • 2 mlada luka
    • 225 g cijelih sirovih kozica ili račića
    • 750 ml riblje juhe fino ribana korica i sok od llimete
    • 1 žlica ribljeg umaka
    • 1 crvena chilli paprika, bez sjemenki, nasjeckana
    • 1 žlica soja umaka
    • 1 stabljika limunske trave
    • 2 žlice rižinog octa
    • 4 žlice svježe nasjeckanog korijandra

    Priprema

    Priprema:

    1. Za spiralu od luka sitno narežite mladi luk po dužini. Stavite u posudu s hladnom vodom i odložite.

    2. Maknite glave i ljuske s kozica, ostavite repove.

    3. Razrežite kozice gotovo na pola, u oblik leptira i izvadite crnu žilicu.

    4. U većoj tavi zagrijte juhu sa sokom i ribanom koricom limuna, ribljim umakom, chilijem i soja umakom.

    5. Izgnječite limunsku travu i dodajte juhi.

    6. Kad je mješavina juhe zakuhala, dodajte kozice i kuhajte dok ne postanu ružičaste.

    7. Izvadite limunsku travu i dodajte rižin ocat i korijandar.

    8. Razdijelite u tanjure i ukrasite svrdlima mladog luka. Odmah poslužite.

    Savjet kuhara

    Za snažniji okus dodajte prozirne rezance (od mung graška) u isto vrijeme kad i kozice.