Nazad na početnu

Juha od češnjaka

Češnjak ima odlična protuupalna svojstva.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 5 šalica vode
  • 12 češanja češnjaka
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • 1 lovorov list
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 5 žumanjaka
  • 1/4 parmezana

Priprema

Priprema

Zagrijte vodu na sredne jakoj vatri. Dodajte češnjak, peršin i lovorov list. Pustite da se sve kuha oko 45 minuta.

U velikoj zdjeli umutite žumanjke i pustite da stoji sa strane. Procijedite vodu u kojoj se kuhao češnjak i krute sastojke stavite sa strane. Polako ulijevajte žumanjke i neprestano miješajte. Vratite juju u lonac i kuhajte, neprestano miješajući, oko 5 minuta. Ulijte juhu u tanjure, pospite parmezanom i poslužite.