Nazad na početnu

Juha od celera i poriluka

Ukusna i hranjiva juha.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 celer, oguljen i narezan na kockice
  • 1 veliki krumpir, izrezan na kockice
  • 1 narezani poriluk
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 l povrtne juhe
  • sol
  • papar
  • nasjeckani peršin

Priprema

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje. Dodajte celer, poriluk, krumpir, češnjak i luk. Posolite i popaprite. Dinstajte povrće dok celer ne omekša, oko 10 minuta.

Dodajte povrtnu juhu. Kada prokuha, kuhajte još 20 minuta. Dodajte peršin i uklonite s vatre. Blenderom usitnite sadržaj juhe. Poslužite uz kiselo vrhnje.