Nazad na početnu

Juha od celera i kruške

Zagrijte se ovom neobičnom juhom.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 nasjeckane glavice luka
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckan korijen đumbira, veličine palca
  • 800g nasjeckanog celera
  • 4 nasjeckane zrele kruške
  • 1l povrtnog temeljca
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u loncu. Dodajte luk, češnjak i đumbir. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte celer, kruške i temeljac. Pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte 20 do 30 minuta.

Pomoću štapnog miksera sve sastojke dobro izmiksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Vratite u lonac, malo ugrijte, dodajte peršin, sol i papar po želji i poslužite.