Nazad na početnu

Juha od bundeve i krušaka sa curryjem

Juha od bundeve i krušaka pravi je gurmanski specijalitet.

01:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 muškatna tikva
  • 2 žlice biljnog maslaca
  • 1 glavica narezanog luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žličice mljevenog svježeg đumbira
  • 1 žlica curryja u prahu
  • 1 žličica soli
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 zrele narezane kruške
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Tikvu izrežite po dužini i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 45 minuta i odvojite pulpu od kore.

Rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte luk, češnjak, đumbir, curry i sol. Pirjajte oko 10 minuta. Dodajte pileći temeljac i pustite da prokuha. Umiješajte kruške i tikvu, te pirjajte oko 30 minuta.

Juhu dobro izmiješajte u blenderu i poslužite.

Energetska vrijednost

167