Nazad na početnu

Juha od bundeve i jabuke

Kremasta i ukusna jesenska juha.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 6 šalica nasjeckane bundeve
  • 5 šalica povrtnog temeljca
  • 1 nasjeckana jabuka
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 list lovora

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u loncu. Dinstajte luk, češnjak i lovor 2 do 3 minute. Dodajte bundevu, jabuku i 4 šalice temeljca. Posolite i popaprite po želji. Dobro promiješajte i pustite da proključa. Kuhajte oko 15 minuta. 

Uklonite s vatre, izvadite lovor i pustite da se hladi oko 10 minuta. Štapnim mikserom ili pomoću blendera miksajte smjesu dok ne postane kompaktna. Po želji dodajte još temeljca. Dobro promiješajte i poslužite.