Juha od bundeve i jabuka

Kremasta juha od jesenskih plodova.

Juha od bundeve i jabuka

01:15

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Namastite lim za pečenje i poslažite luk, bundevu, papriku i češnjak. Prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite po želji i pecite 45 minuta.

Uklonite iz pećnice i stavite u blender. Dodajte 1 šalicu temeljca i miksajte. Stavite smjesu u lonac, dodajte preostali temeljac, mlijeko i vrhnje. Kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Brzi doručak
Piletina s hrskavim parmezanom
Krem juha s porilukom i narančom
Kolač od čokolade i banane
Krem juha od šparoga (DASH dijeta)
Punjena Focaccia po receptu Jamieja Olivera
Ljetna povrtna juha
Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom
© 2025 Zdravi recepti