Nazad na početnu

Juha od bundeve i jabuka

Kremasta juha od jesenskih plodova.

01:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 šalice nasjeckane bundeve
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 4 nasjeckane jabuke
  • 5 češanja češnjaka
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • 1 šalica mlijeka
  • 3/4 šalice kiselog vrhnja
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Namastite lim za pečenje i poslažite luk, bundevu, papriku i češnjak. Prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite po želji i pecite 45 minuta.

Uklonite iz pećnice i stavite u blender. Dodajte 1 šalicu temeljca i miksajte. Stavite smjesu u lonac, dodajte preostali temeljac, mlijeko i vrhnje. Kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Poslužite toplo.