Nazad na početnu

Juha od batata, mrkve, jabuke i crvene leće

Juha bogata povrćem za šest osoba.

01:10
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorije 322

Masti 9 g

Kolesterol 22 mg

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 2 velika batata, oguljena i narezana
  • 3 velike mrkve, oguljene i nasjeckane
  • 1 jabuka, oguljena, nasjeckana i bez sredine
  • 1 glavica crvenog luka, nasjeckanog
  • 100 g crvene leće
  • 1 g svježeg đumbira, mljevenog
  • 1 g mljevenog crnog papra
  • 6 g soli
  • 1 g kumina, mljevenog
  • 1 g čilija u prahu
  • 1 g mljevene paprike
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 čvrsti jogurt

Priprema

Priprema

Rastopite maslac u velikom loncu iznad srednje jake vatre. Stavite nasjeckani batat, mrkvu, jabuku i luk u lonac. Promiješajte i kuhajte jabuke i povrće dok luk ne postane proziran, znači oko 10 minuta.

Umiješajte u lonac leće, đumbir, mljeveni crni papar, sol, kumin, čili u prahu, papriku i povrtni temeljac zajedno sa smjesom od jabuka i povrća.

Dovedite juhu do vrenja na jakoj vatri, a zatim smanjite toplinu na srednje nisku vatru, pokrijte i ostavite neka se krčka dok leće i povrće ne postanu mekani, oko 30 minuta.

Uz pomoć štapnog miksera smiksajte juhu dok ne dobijete gustoću pirea, ili guste kaše.

Dovedite ponovno juhu do trenutka kada se krčka iznad srednje jake vatre i tako oko 10 minuta. Po želji dodajte vode ako želite smanjiti gustoću juhe.

Poslužite s jogurtom ako želite.

Energetska vrijednost

322