Juha bogata povrćem za šest osoba.
Kalorije 322
Masti 9 g
Kolesterol 22 mg
Rastopite maslac u velikom loncu iznad srednje jake vatre. Stavite nasjeckani batat, mrkvu, jabuku i luk u lonac. Promiješajte i kuhajte jabuke i povrće dok luk ne postane proziran, znači oko 10 minuta.
Umiješajte u lonac leće, đumbir, mljeveni crni papar, sol, kumin, čili u prahu, papriku i povrtni temeljac zajedno sa smjesom od jabuka i povrća.
Dovedite juhu do vrenja na jakoj vatri, a zatim smanjite toplinu na srednje nisku vatru, pokrijte i ostavite neka se krčka dok leće i povrće ne postanu mekani, oko 30 minuta.
Uz pomoć štapnog miksera smiksajte juhu dok ne dobijete gustoću pirea, ili guste kaše.
Dovedite ponovno juhu do trenutka kada se krčka iznad srednje jake vatre i tako oko 10 minuta. Po želji dodajte vode ako želite smanjiti gustoću juhe.
Poslužite s jogurtom ako želite.