Nazad na početnu

Juha od batata i jabuke

Batat je odličan izvor vitamina A, C i mangana.

00:55
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 oguljeni i nasjeckani batat
  • 2 nasjeckane jabuke
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice đumbira
  • sol
  • papar
  • 4 šalice povrtnog temeljca

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Stavite batat, pospite cimetom i prelijte 1 žlicom ulja. Pecite 20 do 25 minuta.

U međuvremenu jabuke stavite u lonac i prelijte vodom. Kuhajte dok ne omekšaju, oko 15 minuta, uklonite s vatre i pustite da stoje.

Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte povrtnu temeljac, jabuke u batat. Kuhajte oko 5 minuta. Štapnim mikserom smjesu izmiješajte dok ne postaje kompaktna. Posolite i popaprite po želji i poslužite, kuhajte još 5 minuta i poslužite.