Nazad na početnu

Juha od badema

Osvježavajuća juha za četiri osobe

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

Sastojci
    • 225 g blanširanih badema, mljevenih
    • 3 žumanjka, tvrdo kuhana
    • 1,2 l pilećeg temeljca
    • 25 g maslaca
    • 25 g brašna
    • 125 ml vrhnja
    • sol i crni papar

    Priprema

    Priprema

    Koristite mužar i tučak kako bi usitnili bademe te ih pomiješajte u smjesu sa žumanjcima i jednom žlicom temeljca. Stavite sve na stranu.

    Napravite beurre manié miješajući maslac i brašno u smjesu koristeći se vilicom. Ostatak temeljca pustite da prokuha u loncu i zatim dodajte smjesu u obliku knedlica. Miješajte energično nakon svakog dodavanja. Dodajte svemu i bademovu smjesu, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.

    Procijedite juhu u čisti lonac. Dodajte vrhnje, sol i papar. Lagano zagrijte i tako poslužite.