Juha od artičoke

Bogata juha za 8 osoba.

Juha od artičoke

01:20

Sastojci:

Priprema

Rastopite maslac u velikon loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrkvu, celer, luk i gljive. Kuhajte i dobro promiješajte dok sve ne bude mekano, to jest oko 5 minuta. Dodajte brašno i kuhajte 10 minuta, miješajući povremeno. Umiješajte pileći temeljac, srce artičoka, lovorov list, sol, papar, majčinu dušicu, origano, kadulju i mljevenu papriku.

Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 30 minuta.

Malo umutite vrhnje za kuhanje u maloj zdjeli, ali ne prenaglo; prebacite u juhu i nastavite kuhati dok se juha ne zagrije (ne prokuhati).

Za kraj izvadite i bacite lovorov list, a zatim sa štapnim mikserom smiksajte juhu dok ne bude kremasta.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Last minute kolač od mrkve
Agua de Jamaica ili ledeni napitak od hibiskusa
Zdrava hladna salata od kelja i kvinoje
Smoothie za detoksikaciju
Gljive s prokulicama i jajima
Smoothie od naranče i mrkve
Energetske čokoladice od jagoda i zobi (dijeta 5 faktora)
Pečeni krumpir s ružmarinom i češnjakom
© 2025 Zdravi recepti