Juha od artičoke

Bogata juha za 8 osoba.

Juha od artičoke

01:20

Sastojci:

Priprema

Rastopite maslac u velikon loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrkvu, celer, luk i gljive. Kuhajte i dobro promiješajte dok sve ne bude mekano, to jest oko 5 minuta. Dodajte brašno i kuhajte 10 minuta, miješajući povremeno. Umiješajte pileći temeljac, srce artičoka, lovorov list, sol, papar, majčinu dušicu, origano, kadulju i mljevenu papriku.

Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 30 minuta.

Malo umutite vrhnje za kuhanje u maloj zdjeli, ali ne prenaglo; prebacite u juhu i nastavite kuhati dok se juha ne zagrije (ne prokuhati).

Za kraj izvadite i bacite lovorov list, a zatim sa štapnim mikserom smiksajte juhu dok ne bude kremasta.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Jetrena pašteta
Losos s ružmarinom i limunom
Kolač bez šećera i glutena koji se ne peče
Tjestenina s povrćem i parmezanom
Originalna francuska salata
Najjednostavniji keksići za početak sezone pečenja blagdanskih kolača
Kruh od cimeta i jabuka
Slatki kruh sa grožđicama
© 2025 Zdravi recepti