Nazad na početnu

Juha od artičoka i šampinjona

Kremasta krepka juha.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g nasjeckanih artičoka
  • 250 g šampinjona
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 nasjeckana celera
  • 1.5 žličica timijana
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikom loncu. Dodajte luk, češnjak i celer. Kuhajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte šampinjone i timijan i kuhajte dok ne omekša. Dodajte artičoke i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte temeljac, pustite da proključa, a zatim kuhajte oko 20 minuta. Posolite i popaprite po želji. Pomoću štapnog miksera juhu izmiješajte i poslužite.