Nazad na početnu

Jetrice, slanina i luk

Za sve ljubitelje jetrica, naslov govori za sebe!

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 900 g jetrica, narezanih na kockice
  • 500 ml mlijeka
  • 225 g slanine, narezane na sitno
  • 2 velika crvena luka, narezana na sitno
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 velike žlice kukuruznog brašna
  • Prstohvat suhog bosiljka
  • Prstohvat suhog timijana
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Potopite jetrice u mlijeko i ostavite u hladnjaku na 24 sata.

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Popržite slaninu i luk i stavite sve sa strane. Obložite jetrice u brašnu i začinite ih sa solju i paprom.

Stavite jetrice u tavu i pržite ih dok ne budu ružičaste u sredini. Izvadite ih i stavite na stranu.

Pomiješajte kukuruzno brašno i 3 žlice vode te presipajte sve u tavu za vrijeme dok ona nije na vatri, dodajući nakon toga bosiljak i timijan. Dodajte jetrice, slaninu i luk u umak te kuhajte još 15 minuta.

Poslužite odmah.