Nazad na početnu
Sastojci
- 400 g kelja
- 1 veća jabuka
- 150 g preprženih oraha
- 50 g sušenih brusnica
- 50 g feta sira
- 200 g bundeve (po želji)
Dresing (po želji)
- 2 dl maslinovog ulja
- 1 dl jabukovače
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 žlica meda
- prstohvat soli
- prstohvat šarenog papra
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Za to vrijeme stavite sve sastojke za dresing u veliku posudu i dobro izmiješajte (ako ga sami radite).
- U posudu stavite papir za pečenje i rasporedite orahe. Stavite peći 3-5 minuta, dok ne postanu hrskavi. Ako koristite bundevu, stavite i nju na papir, prelijte maslinovim uljem, dodajte malo soli i papra pa stavite da se peče 20-ak minuta, dok bundeva skroz ne omekša.
- U posudu stavite kelj, narezanu jabuku, popržene orahe i sušene brusnice i izmiješajte. Zatim rukama razmrvite feta sir i dodajte bundevu. Začinite dresingom i poslužite.
