Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta

Ako želite hranjiv obrok koji nije „pretežak“, umak s gljivama je izvrsno rješenje, a možete ga poslužiti uz integralnu tjesteninu, rižu, krumpir, pečeno povrće ili prilog po izboru.

Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta Izvor slike: 123RF

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. Gljive operite, narežite na sitne komade i zalijte vrućom vodom.
  2. Zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk. Kad dobije zlatnu boju, dodajte ocijeđene gljive, peršin i nasjeckani češnjak i kuhajte 10-ak minuta.
  3. Kad su gljive skoro gotove, dodajte pasiranu rajčicu i dobro izmiješajte. Kuhajte još par minuta, zatim dodajte prstohvat soli i papra.
  4. Poslužite toplo, uz prilog po želji.

Ostali recepti

Umak od brusnica
Juha od cvjetače i badema
Palačinke od badema s malinama (GI dijeta)
Salata od govedine i povrća
Čokoladni Paleo mousse
Pljeskavice od brokule i cvjetače
Domaći namaz od crnih maslina
Veseli smoothie od marelice
© 2025 Zdravi recepti