Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta

Ako želite hranjiv obrok koji nije „pretežak“, umak s gljivama je izvrsno rješenje, a možete ga poslužiti uz integralnu tjesteninu, rižu, krumpir, pečeno povrće ili prilog po izboru.

Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta Izvor slike: 123RF

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. Gljive operite, narežite na sitne komade i zalijte vrućom vodom.
  2. Zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk. Kad dobije zlatnu boju, dodajte ocijeđene gljive, peršin i nasjeckani češnjak i kuhajte 10-ak minuta.
  3. Kad su gljive skoro gotove, dodajte pasiranu rajčicu i dobro izmiješajte. Kuhajte još par minuta, zatim dodajte prstohvat soli i papra.
  4. Poslužite toplo, uz prilog po želji.

Ostali recepti

Začinjena piletina s tjesteninom
Svinjski kotleti u umaku od borovnica
Tagliatelle s lješnjacima
Zapečena riža s piletinom
Salata od kelja, grejpa i lješnjaka
Tiramisu od banane
Složenac od smeđe riže i povrća
Tjestenina s keljom i gljivama
© 2025 Zdravi recepti