50 g sjeckanih oraha (ili drugih orašastih plodova)
1 dl vrhnja za šlag
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C, a posudu za pečenje namastite i stavite brašno ili prekrijte papirom za pečenje.
Najprije pripremite tijesto tako da električnim mikserom umutite jaja. Dodajte šećer ili zaslađivač i vaniliju pa sve skupa izmiješajte.
U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Prosijte pa dodajte u smjesu s jajima i dobro izmiješajte.
Na vatri zagrijte mlijeko pa dodajte maslac. Kad se maslac rastopi smanjite vatru i miješajte dok ne dođe do vrenja. Zatim maknite s vatre i dodajte ostatak tijesta. Smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite 30-ak minuta.
Za to vrijeme napravite preljev. Na vatri zagrijte šećer, vrhnje i maslac pa dodajte sjeckane orahe i/ili druge orašaste plodove. Kad se počnu stvarati mjehurići, maknite s vatre i ostavite sa strane.
Na toplo tijesto dodajte preljev, a ako se ohladi, vratite u pećnicu i ostavite kratko dok se ne pojave mjehurići, pazeći da preljev ne zagori.