Nazad na početnu
Sastojci
Tijesto
- 2 jaja
- 200 g šećera ili prirodnog zaslađivača
- 1 žličica vanilije
- 130 g višenamjenskog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 dl mlijeka
- 1 žlica maslaca
- prstohvat soli
Preljev
- 5 žlica smeđeg šećera
- 3 žlice rastopljenog maslaca
- 50 g sjeckanih oraha (ili drugih orašastih plodova)
- 1 dl vrhnja za šlag
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C, a posudu za pečenje namastite i stavite brašno ili prekrijte papirom za pečenje.
- Najprije pripremite tijesto tako da električnim mikserom umutite jaja. Dodajte šećer ili zaslađivač i vaniliju pa sve skupa izmiješajte.
- U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Prosijte pa dodajte u smjesu s jajima i dobro izmiješajte.
- Na vatri zagrijte mlijeko pa dodajte maslac. Kad se maslac rastopi smanjite vatru i miješajte dok ne dođe do vrenja. Zatim maknite s vatre i dodajte ostatak tijesta. Smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite 30-ak minuta.
- Za to vrijeme napravite preljev. Na vatri zagrijte šećer, vrhnje i maslac pa dodajte sjeckane orahe i/ili druge orašaste plodove. Kad se počnu stvarati mjehurići, maknite s vatre i ostavite sa strane.
- Na toplo tijesto dodajte preljev, a ako se ohladi, vratite u pećnicu i ostavite kratko dok se ne pojave mjehurići, pazeći da preljev ne zagori.