Jednostavni domaći kruh

Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenog kruha?

Jednostavni domaći kruh Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema domaćeg kruha

  1. U duboku zdjelu ulijte vodu, dodajte kvasac i pola žličice šećera . Dobro promiješajte i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
  2. Dodajte žlicu maslaca, sol i brašno. Miksajte nastavkom za tijesto na nižoj brzini dok ne dobijete mekano tijesto. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodavajte jednu po jednu žlicu brašna dok ne dobijete željenu konzistenciju. Nastavite miksati još 5 minuta, odnosno dok se tijesto ne počne odvajati od rubova zdjele.
  3. Prebacite tijesto u drugu zdjelu čije ste stijenke lagano nauljili, pokrijte čistom krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplom oko 45 minuta, odnosno dok se veličina tijesta udvostruči.
  4. Zatim nježno izvadite tijesto i stavite ga na pobrašnjenu površinu. Izvaljajte ga i zarolajte kako biste dobili oblik kruha. Stavite ga u kalup za pečenje i pokrijte plastičnom folijom te ostavite na toplom još sat vremena.
  5. Nakon što se tijesto ponovno diglo nemojte ga više dirati. Uklonite plastičnu foliju i stavite tijesto u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta, odnosno dok korica poprimi zlatno-smeđu boju.
  6. Kada je kruh pečen, premažite ga rastopljenim maslacem i premjestite na rešetku da se ohladi.

Savjete uz koje će vam domaći kruh uvijek ispasti savršeno potražite ovdje.

Ostali recepti

Grčki shish kebab
Chia puding s kivijem
Smoothie od mrkve i ananasa
Kolačići s komadićima čokolade
Riba u limunu i parmezanu
Salata od leće i brokule
Losos u umaku od maslaca, limuna i meda
Sok od pšenične trave
© 2025 Zdravi recepti