Nazad na početnu

Jednostavna juha od bundeve

Stigla je jesen, a s njom i bundeve. Posebice obožavamo juhe od bundeve koje tako savršeno pašu kad temperature padnu, a vani pada prva jača kiša.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 700 g bundeve
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • 1 jušna žlica meda + dodatnog meda
  • 1 čajna žlica kurkume
  • 150 ml soka od naranče
  • 30 g sjemenki od bundeve
  • 100 g Crème fraîche
  • 100 g vrhnja za kuhanje

Priprema

Priprema:

  1. Luk i češnjak narežite na male komadiće.
  2. Očistite čili papričice.
  3. Meso bundeve narežite na male kockice.
  4. U loncu zagrijte ulje te dodajte luk, češnja i čili papričice.
  5. Dodajte bundevu i na srednjoj vatri pržite oko 2-3 minute.
  6. Dodajte sol, papar, med i kurkumu.
  7. Zalijte s oko 700 ml vode i soka od naranče.
  8. Na laganoj vatri kuhajte do oko 30 minuta.
  9. U međuvremenu prepržite sjemenke bundeve.
  10. Crème fraîche pomiješajte s jednom jušnom žlicom vode.
  11. Juhu sklonite sa štednjaka te uz pomoć štapnog miksera napravite pire.
  12. Dodajte vrhnje za kuhanje i još jednom pustite da prokuha.
  13. Servirajte uz Crème fraîche i prepržene sjemenke od bundeve.