Jednostavna juha od bundeve

Stigla je jesen, a s njom i bundeve. Posebice obožavamo juhe od bundeve koje tako savršeno pašu kad temperature padnu, a vani pada prva jača kiša.

Jednostavna juha od bundeve Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Priprema:

  1. Luk i češnjak narežite na male komadiće.
  2. Očistite čili papričice.
  3. Meso bundeve narežite na male kockice.
  4. U loncu zagrijte ulje te dodajte luk, češnja i čili papričice.
  5. Dodajte bundevu i na srednjoj vatri pržite oko 2-3 minute.
  6. Dodajte sol, papar, med i kurkumu.
  7. Zalijte s oko 700 ml vode i soka od naranče.
  8. Na laganoj vatri kuhajte do oko 30 minuta.
  9. U međuvremenu prepržite sjemenke bundeve.
  10. Crème fraîche pomiješajte s jednom jušnom žlicom vode.
  11. Juhu sklonite sa štednjaka te uz pomoć štapnog miksera napravite pire.
  12. Dodajte vrhnje za kuhanje i još jednom pustite da prokuha.
  13. Servirajte uz Crème fraîche i prepržene sjemenke od bundeve.

Ostali recepti

Kroasani sa čokoladom i lješnjacima
Mrkva s đumbirom i medom
Tjestenina sa šampinjonima i špinatom
Pečena riba s finim začinima
Kremasti rižoto s patlidžanima i rajčicom
Juha od špinata i jogurta
Kremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom
Brzi rižoto
© 2025 Zdravi recepti