Jednostavna i ukusna pinca

Pinca ili sirnica je suhi kolač koji se tradicionalno priprema u vrijeme Uskrsa. Riječ je o slatkom dizanom tijestu koje se poslužuje za uskrsni doručak.

Jednostavna i ukusna pinca Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema jednostavne i ukusne pince

  1. Pomiješajte kvasac s malo šećera i žlicom mlakog mlijeka te ga pokrijte folijom i stavite nekoliko minuta na toplo mjesto da se digne.

  2. Sitno izmrvite brašno i maslac. U smjesi napravite udubljenje u koje ćete dodati šećer, žumanjke, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i dignuti kvasac.

  3. Umijesite tijesto te ga pokrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže nekoliko sati. Optimalno bi bilo preko noći.

  4. Dignuto tijesto razrežite na 4 dijela. Svaki dio oblikujte kao kugle.

  5. Na lim stavite papir za pečenje i na njega prebacite kugle. Pokrijte ih i ostavite na toplome mjestu dok se ne udvostruče.

  6. Svaku kuglu dvaput lagano zarežite po sredini, premažite jajem i posipajte šećerom.

  7. Pecite na 180 stupnjeva 35-40 minuta.

Ostali recepti

Muffini od limuna i sira
Tortilje od špinata i tune
Linzeri
Salata s krastavcima i rajčicom
Juha od zelenog povrća
Napitak od zelenog čaja
Peciva s brusnicama
Mousse od čokolade i kave (Keto dijeta)
© 2025 Zdravi recepti