Ječam s parmezanom

Kremasti rižoto od ječma.

Ječam s parmezanom

01:10

Sastojci:

Priprema

Povrtnu juhu kuhajte dok ne prokuha.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline. Dodajte luk i kuhajte uz miješanje, dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte ječam i miješajte dok nije ravnomjerno prekriven maslinovim uljem. Kuhajte oko 5 minuta.

Dodajte vino i kuhajte miješajući dok se gotovo sva tekućina ne apsorbira. Dodajte 1 šalicu povrtne juhe, i dalje miješajući, dok se gotovo sve ne apsorbira.

Nastavite kuhati ječam na ovaj način, dodajući šalicu povrtne juhe kada se ona apsorbira i često miješajte dok ječam ne omekša, oko 50 minuta. Kada je gotov, rižoto mora biti kremast.

Skinite jelo s vatre i lagano umiješajte maslac i sir. Začinite solju i paprom, po želji. Poslužite odmah s malo parmezana na vrhu.

Ostali recepti

Slatki krumpir sa začinima (prehrana za krvnu grupu 0)
Mađarska juha od crvene leće
Bezglutenski čoko keksi
Piletina sa salsom (Sonoma dijeta)
Salata od feta sira i graška
Osvježavajuća piletina s rajčicama
Kremasti smoothie od kokosa i čokolade za ublažavanje PMS-a
Tjestenina od tikvica, bosiljka i indijskih oraščića
© 2025 Zdravi recepti