Nazad na početnu
Sastojci
- 50 dag janjećih rebara s kostima (oko 30 čistog mesa)
- 10 dag luka
- 10 dag svježe rajčice (ili 5 dag pirea od rajčice)
- 20 g ulja (četiri čajne žlice)
- 1 dag brašna (1 velika razom puna žlica)
- 1 dl bijelog suhog vina (do 12 vol. % alkohola bez ostatka šećera)
- 1 velika žlica sjeckanog lišća peršina
- prstohvat ružmarina
- 1/2 male žlice crvene slatke paprike.
Priprema
Priprema:
- Janjetinu operite, izrežite na manje komade i posolite.
- U posudi na ulju propirjajte sjeckani luk i kada požuti, dodajte meso.
- Ulijte vode toliko da je meso pokriveno. Kad zakuha, dodajte crvenu papriku i ružmarin. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
- Kad je meso mekano, a tekućina ukuhala, dodajte brašno rastopljeno u dvije žlice hladne vode, rajčicu (prethodno oguljenu i očišćenu od sjemenki ili pire od rajčica) i žlicu sjeckanog lišća peršina. Promiješajte i ulijte vino.
- Kuhajte još desetak minuta.
- Poslužite uz tijesto ili krumpir.