Nazad na početnu

Janjetina u posudi

Janjetina je jedno od tradicionalnih jela na uskrsnom stolu. Predlažemo da ove godine isprobate malo drugačiji način pripreme janjetine.

03:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 50 dag janjećih rebara s kostima (oko 30 čistog mesa)
  • 10 dag luka
  • 10 dag svježe rajčice (ili 5 dag pirea od rajčice)
  • 20 g ulja (četiri čajne žlice)
  • 1 dag brašna (1 velika razom puna žlica)
  • 1 dl bijelog suhog vina (do 12 vol. % alkohola bez ostatka šećera)
  • 1 velika žlica sjeckanog lišća peršina
  • prstohvat ružmarina
  • 1/2 male žlice crvene slatke paprike.

Priprema

Priprema:

  1. Janjetinu operite, izrežite na manje komade i posolite.
  2. U posudi na ulju propirjajte sjeckani luk i kada požuti, dodajte meso.
  3. Ulijte vode toliko da je meso pokriveno. Kad zakuha, dodajte crvenu papriku i ružmarin. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Kad je meso mekano, a tekućina ukuhala, dodajte brašno rastopljeno u dvije žlice hladne vode, rajčicu (prethodno oguljenu i očišćenu od sjemenki ili pire od rajčica) i žlicu sjeckanog lišća peršina. Promiješajte i ulijte vino.
  5. Kuhajte još desetak minuta.
  6. Poslužite uz tijesto ili krumpir.