Zamislite: odlično nedjeljno popodne, odlično društvo i još ovako odličan recept!
Sastojci:
Zagrijte čajnu žličicu maslinovog ulja u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte i miješajte luk dok ne bude mekan i proziran, na oko 5 minuta.
Nježno zajedno zamijesite zdinstani luk, janjetinu, jaja, krušne mrvice, češnjak, sol i papar. Podijelite smjesu u 6 dijelova i uvaljajte u kuglice, a zatim poklopite i rashladite do trenutka kad budu spremne za korištenje.
Dobro promiješajte kozji sir, ekstra-djevičansko maslinovo ulje, bosiljak i origano, zatim poklopite i ohladite na 5 minuta.
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.
Za početak je najbolje raditi porciju po porciju.
Napravite s palcem udubljenje u centru kuglice. Ispunite udubljenje s velikom žlicom smjese kozjeg sira. Zatim nježno povucite i oblikujte meso preko smjese sira, cilj vam je zatvoriti udubljenje i dobiti oblik pljeskavice. Ponovite postupak sa svakom kuglicom janjetine.
Bacite pljeskavice na roštilj i pecite ih dok više ne budu ružičaste u sredini, ili oko 8 minuta sa svake strane.